Klubbholmen

Klubbholmen, bryggan och bastun

Stora Getholmen

Stora Getholmen är WSSS klubbholme vid norra Svartsö. WSSS har arrenderat Getö, som vi oftast kallar ön, sedan 1978. Getö är idag en mycket populär samlingsplats för våra medlemmar och många gäster hittar också dit.


Under åren som gått har Getö blivit utrustad med bryggor, skärgårdens vackrast belägna dansbana, bord, bänkar samt en äkta finsk vedeldad bastu. Vi har även anskaffat en mindre brygga för att göra bastubadet ännu mer trivsamt. Getö är en pärla i mellanskärgården, mycket lämplig för barnfamiljer och hamnen är väl skyddad för så gott som alla vindriktningar. På Getö finns också ett antal optimistjollar som står till medlemmarnas förfogande. En liten gungställning finns för våra yngsta medlemmar. I soprummet, på baksidan av toaletterna, finns även ett litet "bibliotek", bra vid regniga dagar. Lägg gärna dit böcker du läst, så kan någon annan också njuta. Se även vad som gäller angående allemansrätten.Bryggan och gästpolicy på Stora Getholmen

 • Bryggan är i första hand avsedd för våra medlemmar
 • Maxstorlek är 15 meter och/eller 15 ton. Inför säsongen 2023 har WSSS infört en maxstorlek för medlemmar och gästande båtar. Detta för att vår brygga inte klarar av lasten med flera båtar med eller över denna storlek. 

 • Att ligga långskepps vid bryggan är av samma anledning inte tillåtet.

 • Gästande båtar är välkomna i mån av plats, mot erläggande av en obligatorisk Serviceavgift på 200 kr/dygn. För bastun tillkommer 100kr/tillfälle.
 • Betalar gör du antingen med Swish till 123 344 58 89 eller till Plusgiro 10 33 14-1.


 • Det finns en sedvänja inom svenskt båtliv att båtklubbar välkomnar gäster från andra båtklubbar till sina klubbholmar. De flesta klubbar tar ut en mindre avgift av gästande båtar. För WSSS gäller att vi välkomnar gästande båtar på vår klubbholme Stora Getholmen. Det är aldrig fel med en hjälpande hand. Inte heller att vänligt påminna om avgiften.  Avgiften går oavkortat till skötsel och underhåll av bl a bryggor och bastu.


 • Charter- och eskaderverksamhet:

  - Kontakta WSSS styrelse för tillstånd via info@wsss.se

  - Serviceavgift per båt: 500 kr / dygn

  - Bastuavgift: 100 kr / badtillfälle


Styrelsen WSSS

Välkomna till skärgårdens pärla!

Bastun - bara färskvatten...

Att tänka på!!! Vänligen respektera förbudet med sjövatten i bastun. Endast färskvatten får användas till bastubad eftersom aggregatet rostar sönder av sjövatten, och därmed förkortas livslängden!

OBS! För att alla ska trivas och kunna basta är det VIKTIGT att alla som använder bastun ser till så att det finns ved även till andra, det finns gott om omkullblåsta träd, bara att såga och klyva. NÅGON bor inte på Getö, så vi måste göra det själva!


Ha en skön bastustund!

Ett bastubad handlar inte endast om att bli kroppsligt ren. Ett bastubad i den magiska ångan är också ett möte med de fyra grundelementen : jord, eld, luft och det rena och drickbara vattnet.

Sopmajan

Sopmajan på Getö är Värmdö kommuns ansvar och sköts som regel av en av kommunen anlitad entreprenör. Vi brukar ändå för vår egen trivsel och bekvämlghet framför allt sköta om toalettdelen, men i viss mån även soprummet. Vi har fått påpekanden från "sopgubbarna" att sopmajan bara är avsedd för hushållssopor. När de stora sopsäckarna är fulla, knyt ihop dem och sätt dit tomma!

Använd de sopsäckar som finns när du ska kasta dina hushållssopor. Lämna inte tomglas, burkar, förpackningar och annat i soprummet.

Tack på förhand!

Styrelsen WSSS